Hier vind je alles over Nagellak, Nailart en Acrylnagels.

donderdag 31 januari 2013

Workshop Make Up Studio

Ondanks dat ik eigenlijk een nagelblog heb ben ik ook heel erg geïnteresseerd in alles wat make up te maken heeft. Nadat ik de verschrikkelijke keuze heb moeten maken dat ik niet in de horeca kon werken wou ik niets liever dan make up artist/visagist worden. Hierin is dan ook mijn liefde voor beauty in ontstaan. Tijdens de opening van de Make Up Studio had ik wat folders meegenomen waaronder 1 van workshops. En vorige week had ik dan mijn workshop gepland en hoe dat was vertel ik vandaag.



Aangezien mijn moeder overmorgen trouwt hadden we dit uitje samen gepland. Een week voor de bruiloft even een leuke ochtend samen. Ik doe haar make up op haar grote dag en dus vonden we het wel een goed idee. De afspraak stond al een geruime tijd en het leek toen nog heel ver weg. Maar na mate de datum dichterbij kwam had ik er steeds meer zin in. Lekker freubelen en natuurlijk veel leren over gebruik van make up.

Toen we aankwamen werden we hartelijk ontvangen door Anouk de eigenaresse die ons ook de workshop ging geven. We mochten plaats nemen op de echte make up studio stoelen voor de spiegel en kregen een kopje thee.



Anouk begon met een kleine uitleg over dat je het beste kan werken op een schone en verzorgde huid. Het is immers je schildersdoek en vergelijkbaar met een leeg wit schoon doek waar een schilder op begint. Dus was het tijd om onze huid te reinigen met heerlijke producten. Een milk die je met je handen goed in masseert en die je verwijdert met de tonic die je aanbrengt op een wattenschijfje zodat het vuil er goed af gaat. 



Toen we klaar waren met het schoonmaken gingen we de huid voeden. Eerst kregen we een serum aangebracht en hierover werd een dagcrème aangebracht en rond de ogen een speciale oogcrème omdat de huid daar velen malen dunner en gevoeliger is. 



Nou gaat het echte werk beginnen... Het inkleuren van je gezicht. We begonnen met een foundation en werkte zo verder tot aan onze ogen. Een logische volgorde voor mensen die zelf ook veel met make up werken, gebruik je niet vaak make up dan bij deze de volgorde van werken. Foundation, blush, wenkbrauwen, ogen, lippen. 

De producten uit de winkel die we gebruikten konden we opschrijven op een handig lijstje en zo konden we de kleuren terug vinden in de winkel na afloop. Een aangezien we keuze hadden uit alle producten uit de winkel is er genoeg te proberen.




Ik wou heel graag leren hoe ik een mooie Smokey Eye kon maken. Ik had het al vaak geprobeerd maar ik leek iedere x wel een clown of een pandabeertje. Dus ik ging aan de slag. Eerst werd een oog voorgedaan zodat je het goed kon zien en vervolgens kon je de andere zelf gaan opmaken.





Op de foto's hierboven zie je al dat mijn wenkbrauwen zijn bij getekend en dat mijn linker oog al is opgemaakt met een Smokey Eye. De foto's zijn misschien niet heel duidelijk maar de kleuren zijn grijs en paars.

Toen ging ik zelf aan de slag en ondanks dat ik het al vaker had geprobeerd lukte het me deze keer enorm goed. Ik had eindelijk een goede uitleg met goede producten gekregen.



Na afloop was mijn werktafel een beetje een rommeltje maar je kon goed zien dat ik hard had gewerkt. Ik heb er erg van genoten en dat was te zien. ;)



Na afloop mochten we nog wat producten meenemen en kregen we korting op de producten. Dus de producten die ik eerder had gebruikt en had opgeschreven kon ik nu voor een leuke prijs inslaan.



Ik kocht 3 verschillende oogschaduws en een blush en aangezien ik er thuis al een aantal oogschaduws had heb ik een groter palette erbij genomen. Zo kan ik alles mooi samen in 1 palette bewaren. 



De kleuren die ik kocht van boven naar beneden:
- Precious Pearl
- Magneta Mystique
- 432 (de grijze)
- Blush - True Terra

Natuurlijk heb ik ze ook even voor jullie op mijn hand geswatcht in dezelfde volgorde en zonder oogschaduwbasis.


Natuurlijk wou ik het Smokey Eye potlood en de eyeliner waarmee ik het tijdens de workshop ook had gewerkt ook graag meenemen. Dit voor het juiste effect en omdat het 2 hele fijne producten zijn.



Het Smokey Eye potlood. Het is een dik potlood met een vettige substantie en waarmee je heel gemakkelijk de contouren van de Smokey Eye kunt zetten. Ook is hij heel makkelijk te blenden.



De crème eyeliner zit in een soort van potje met een lange dop. De dop is niet zomaar een dop maar het penseel zit in de dop verstopt. Zo heb je ten alle tijden je penseel bij. Erg gemakkelijk dus.


Hier op mijn hand zie je beide swatches. De bovenste lijn is de strakke zwarte eyeliner lijn en de onderste is die van het potlood. Zo kun je goed zien dat het potlood echt grijs is en niet in en in zwart.

Ook kocht ik nog een transparante lipgloss met holografische glittertjes erin. Hij is heel subtiel en heeft een klein roze glansje. 


Ik plaats normaal niet veel over make up maar de producten van de Make Up Studio zijn echt zo fijn dat ze het waard zijn. Ik ben erg blij dat ik dit merk beter heb leren kennen. En wie weet plaats ik nog wel eens vaker een make up look met hun producten. 

Na het laten zien van de producten kan ik alleen nog maar een workshop aanraden. Het kost €35,- maar hierbij krijg je ook nog korting op de producten die je na de workshop aanschaft. En bovenal is het vooral heel leerzaam en gezellig! Nogmaals Anouk bedankt!

Liefs,
Wendy

4 opmerkingen:

  1. Make Up Studio is zo'n fijn merk. Een van mijn lievelingsmerken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wendy wat een leuke blog vandaag! Ik ben helemaal enthousiast en ga dit zeker ook een keer doen! Wow! Nou ik zal dit bericht eens delen, want het is helemaal niet duur om eens een goede uitleg te krijgen!
    Dank je voor het delen met ons lezeressen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben ook heel blij dat ik het gewoon eens gedaan heb. Soms red je het gewoon niet met YouTube en moet je even de hulp krijgen van iemand die het echt weet. Ik ben zeer tevreden over hun producten en raad het echt aan! En het is ook nog eens super gezellig.

      Verwijderen
  3. Ik vond het een super geslaagde workshop.
    Veel geleerd en was super fijn een morgen met wendy samen onze passie uit te oefenen.
    Bedankt Anouk voor je hulp!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie is altijd leuk om te krijgen!
Dus als je wil mag je hem hier achterlaten.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.